Hat létfontosságú tulajdonság, ami minden bajnokban megvan

Brain, Egyéb -

Hat létfontosságú tulajdonság, ami minden bajnokban megvan

Mi különbözteti meg az átlagos bunyóst a nagyszerűtől? Ősrégi kérdés, melyet számos úton meg lehet válaszolni. Alább jöjjön erre egy újabb kísérlet: itt a top 6 legfontosabb vonás, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hétköznapiból elit sportolóvá válj.

1. Kiemelkedő munkamorál

Akkor is az edzőteremben zakatolsz, amikor az ellenfeled már otthon pihen? Vagy átalszod azokat a korai órákat, amikor futnod kéne? Fókuszált, intenzív munkamorál nélkül nehéz lesz a legmagasabb szinteken versenyezned.

2. Következetesség

Nagyon nehéz úgy sikerre éhesnek maradni, ha közben munkahelyi, családi és egyéb személyes problémák nyomasztanak. Még nehezebb akkor, ha lesérültél, vagy más okból nem edzhetsz. Ha sportod mestere akarsz lenni, elengedhetetlen, hogy akkor is folytasd a készülést, amikor az élet más területein éppen küszködsz.

3. Áldozatkészség

Mi a péntek esti programod? Bulizol hajnali háromig, vagy vacsorázol egy egészségeset, és elmész aludni még emberi időben? Elszánt harcművészként elég fegyelmezettnek kell lenned ahhoz, hogy feláldozz családozást, barátozást, desszerteket és társas összejöveteleket.

4. Magabiztosság/Hit önmagadban

Hatalmas hatása van a teljesítményedre annak, hogy hiszel-e magadban vagy sem – ezt tudományos vizsgálatok is bizonyítják. Mindannyian félünk a kudarctól, de ha kivételes akarsz lenni, akkor hinned kell magadban akkor is, ha viszontagságokkal szembesülsz.

5. Addiktív személyiség/egy csipetnyi őrület

Amellett, hogy valamelyest alapból is kattantnak kell lenned a küzdősportokhoz, ha valódi, nagy dolgokat akarsz véghez vinni, egy kis irracionalitásra, őrületre is szükséged lesz.

6. Valódi, belső motiváció

Az igazi harcművészek mindig igyekeznek javítani a teljesítményükön. A valódi, belső motivációval rendelkező sportolók viszont akkor is kitartanak és mennek tovább, amikor azok, akiknek a motivációja kívülről érkezik, már feladták.

http://www.muay-thai-guy.com/6-attributes-champions-possess.html